SUDOPARK

31.12.2010 19:47

Milé maminy objavili sme celkom zaujímavé miesto na oddych, pre nás naše rodiny a deti, neďaleko priam kúsok tu za rohom a to v obci Klokočov.  

Kysuce nie sú oblasťou obdarenou termálnymi prameňmi. Na druhej strane majú krásnu a čistú prírodu. My sme sa rozhodli spojiť termálne kúpanie s krásnou a čistou prírodou a preto sme vytvorili sudopark. Kúpacie sudy sú určené pre rodiny s deťmi, ktoré chcú tráviť spoločné chvíle odpočinku, jednotlivcom k relaxácii pod šírim nebom, alebo kolektívom, ktorí sa chcú zabaviť netradičným štýlom.

Kúpací sud je v podstate z vonku drevená kaďa, z vnútra nerezová vložka, vykurovaná nerezovou pecou zabudovanou priamo vo vode. Priemer sudu je 2m a je určený pre max. 6 osôb. Sud má zabudovanú pieskovú filtráciu a masážnu trysku. Voda, ktorou sa sudy napúšťajú je čerpaná zo 40m hlbokého vrtu. Vykuruje na teplotu 38-41 st. Pri tejto teplote pôsobí na telo ako sauna a vyžaduje si schladenie.

Pravidelné kúpanie v horúcich sudoch má nesporné zdravotné účinky podobné ako sauna. Avšak nie príliš priaznivé veci ako dýchanie horúceho vzduchu, uzavretie v malom priestore, nedostatok kyslíka, v kúpacích sudoch odpadajú a sú nahradené príjemným čerstvým vzduchom až s „prebytkom kyslíka“, výhľad na prekrásnu prírodu alebo hviezdnu oblohu.

Náš sudopark má 3 vykurované sudy s kapacitou 6 osôb/sud. 1 chladiaci sud zabudovaný v zemi so stále pretekajúcou pramenitou vodou. V okolí je k dispozícii šatňa, odpočiváreň a ohnisko s posedením.

Prevádzková doba:

Piatok 14:00 – 22:00

Sobota 10:00 – 22:00

Nedeľa 10:00 – 20:00

Počas sviatkov a nového roka spresnené na web stránke.

Ceny:
Jednorázový vstup na 2 hod.:
Deti – 3,- Eura
Dospelí – 7,- Eur

(V cene je osuška, možnosť zapožičania županu)

Prenájom celého sudu na 2 hod.: 25,- Eur

Mimo prevádzkovej doby: Prenájom celého sudu na 2 hod.: 33,- Eur

Viac sa dozviete: www.sudopark.sk/index.php